Чудесен гол на Леонардо Паволети осигури оставане на Каляри в Серия А, но попадение от дузпа в 89-ата на Мимо Кришито може да се окаже крайно недостатъчно за оцеляването на Дженоа. За гостите, които след днешното 1:1 са на 12-о място с 41 точки, на пейката през цялото време остана Кирил Десподов.

След като научиха, че собственикът Енрико Прециози е обявил клуба за продан и със сигурност се маха, феновете на Дженоа се върнаха на трибуните и изпълниха до краен предел стадион Мараси.

И домакините започнаха активно, като Джанлука Лападула стреля, топката се отби в Иван Радованович, но Фабрицио Качиаторе блокира топката пред голлинията още в 6-ата минута. Каляри имаше огромен шанс да открие резултата в 36-ата минута, след като Паволети подмина Корай Гюнтер от домакините, преодоля вратаря Йонуц Раду, но буквално в последния миг Давиде Бираски изчисти. А 5 минути преди края на мача Паволети откри резултата със сензационен гол. Той овладя топката на гърди след дълъг пас на Бърдарич, елиминира Гюнтер и от 10 метра прати топката с десния крак неспасяемо в ъгъла.

"Грифоните" се нуждаеха от победа, за да дръпнат над Емполи, който е под чертата с две точки по-малко. Емполи приема Торино утре и при успех ще се измъкне от зоната на изпадащите.

На почивката домакините пуснаха на терена още един нападател в лицето на Кристиан Куаме, но им беше трудно да стигнат до успех пред вратата. Едва в 89-ата минута топката се отби в лакътя на Бърдарич, стигна се до разглеждане на ВАР и съдията назначи дузпа, реализирана от Кришито.

По-рано днес Удинезе - друг отбор, който беше сериозно застрашен от изпадане, се наложи с 3:2 над СПАЛ Ферара и с втората си поредна победа увеличи точките си на 40- на 5 над Емполи. Бразилският защитник на Удинезе Самир Каетано откри резултата още в 5-ата минута, а след него два пъти се разписа Стефано Окака в 31-ата и в 55-ата минута. Гостите върнаха две попадения в 53-ата и в 59-ата минута, но точките останаха за отбора от Фриули.