Турция шокира слабия тим на Франция  с победа с 2:0 в Коня в европейска квалификация от група Н, като успехът бе напълно заслужен и можеше да бъде още по-убедителен. 

Петлите не приличаха на себе си, като останаха без точен удар във вратата и не направиха нищо опасно в предни позиции. Така те оставаха с 6 точки от първите си 3 мача, докато турците са с пълен актив от 9. 

Два гола до почивката поставиха домакините на пътя на победата, а през цялото време те се бранеха и много добре, като разбира се не бяха и затруднени толкова от съперника, който макар и да започна в атака с Гризман, Мбапе и Жиру, не направи нищо. 

Това бе първия мач между двата отбора от 10 години, когато през 2009 французите спечелиха с 1:0 с гол на Карим Бензема от дузпа. Петлите бяха триумфирали във всеки един от предишните 5 срещи срещу Турция, но този път прокобата бе развалена. 
 
В началото нямаше опасни положения, въпреки че гостите владееха повече топката. И на двата отбора липсваше прецизност в последната третина от терена. Все пак в 19-ата минута домакините стигнаха до добра ситуация.
 
Караман видя, че Юго Лорис е по-напред отколкото трябва и опита да го прехвърли след удар с глава, но вратарят съумя да се върне назад и да избие. Турците действаха агресивно, докато световните шампиони определено изпитваха трудности.
 
Така се стигна до 30-ата минута, когато домакините поведоха. След свободен удар и центриране, Демирал върна топката с глава пред вратата, където Айхан я засече и реализира. Това бе сериозна грешка в защитата на Петлите, тъй като двама съперници останаха свободни, за да играят с глава.

В 39-ата минута Йълмаз стреля слабо и Лорис спаси, но малко след това феновете на Турция отново ликуваха. Юмтити не успя да избие една топка, тя бе овладяна от Токоз, който подаде на Юндер и последният стреля отлично в далечния ъгъл по диагонала.
 
Гостите бяха стъписани и едва не получиха нов гол, когато Демирал засече центриране от корнер, но малко встрани. Така или иначе авансът на почивката на Турция бе отличен – 2:0.

Дидие Дешан направи 2 промени в началото на втората част в състава си, но това не промени нищо. Турците продължиха да се защитават солидно и да контраатакуват, като в 56-ата минута Йълмаз накара Лорис да прави ново спасяване и да избива опасния му удар. Секунди по-късно вратарят се справи и с опит на Караман. 

Времето минаваше без световните шампиони да застрашат сериозно турската врата. Домакините пък продължиха да действат отлично и Текдемир стреля силно, за да накара Лорис да спасява в 70-ата минута. 

До края нищо не се промени, като Франция не направи нищо в нападение и логично загуби. Йълмъз пък пропусна няколко добри ситуации за домакините, които обаче въпреки това постигнаха впечатляваща победа. 

Турция – Франция 2:0
 
1:0     Айхан 30
2:0     Юндер 40
 
Турция: Гюнок, Калдъръм, Демирал, Айхан, Челик, Токоз (90 Йомюр), Текдемир, Караман, Кахвечъ (80 Туфан), Юндер (85 Йазъчъ), Йълмаз
Франция: Лорис, Дин (46 Ф. Менди), Юмтити, Варан, Павар, Погба, Матюиди (46 Коман), Сисоко, Гризман, Жиру (72 Бен Йедер), Мбапе