Аржентина остава пълна с оптимизъм за бъдещето на националния си отбор, въпреки че ще изпрати още една година без титла. Поражението с 0:2 от Бразилия на полуфинала преди два дни на турнира Копа Америка увеличава периода без каквато и да е титла вече на 26 години.

"Тук има някои добри и важни за отбора играчи, които са дошли да покажат любовта си към националната фланелка и искат да бъдат тук, заяви суперзвездата Лионел Меси, който стана на 32 години по време на турнира. Тук има бъдеще, имаме много млади играчи, които трябва да получат време, за да успеят. Трябва да уважим качествата и мотивацията им.

Единствената титла с екипа на страната за Меси е от олимпийския футболен турнир през 2008-а година в Пекин с отбора до 23 години. Но въпреки това и натоварената програма с Барселона, той никога не бяга от отговорност и ако може да помогне, няма да откаже.

"Ако мога да помогна с нещо, аз ще го направя. Чувствам се комфортно с тези хора в отбора, добави Меси.

Сега обаче прави впечатление, че реакцията му е коренно различна в сравнение с поражението на финала на същия турнир през 2016-а година, когато обяви края на участията си за Аржентина. Същото беше и след финала на Световното през 2014-а година.

Меси, Серхио Агуеро и Анхел ди Мария са единствените трима от онзи отбор, който падна с 0:1 от Германия на Мондиала в Бразилия. Актуалният отбор на Аржентина има и доста неопитен, но пък мотивиран треньор- Лионел Скалони, който дълго време е играл именно с Меси. Скалони беше назначен като временен наставник, а бъдещето му трябва да стане ясно до дни.

Но позитивните новини за Аржентина са свързани с представянето на някои непознати досега лица като Хуан Фойт, Родриго де Паул и Лаутаро Мартинес. И въпреки че тимът показа добри неща, Скалони не е сигурен дали ще води отбора в квалификациите за Мондиал 2022, както и в следващата Копа Америка, на която Аржентина е съорганизатор заедно с Колумбия.

"Не мисля, че сега е моментът да мислим дали ще бъда или не треньор на Аржентина. В момента още съпреживявам загубата от Бразилия и мисля за отбора, коментира 41-годишният Скалони, който се оказва треньор номер 8 на отбора след напускането на Хосе Пекерман след отпадането на четвъртфинал през 2006-а година в Германия.

Аржентинската футболна асоциация по принцип иска да ангажира най-добрите треньори от страната, като са се спрели на Диего Симеоне от Атлетико (Мадрид) и Маурисио Почетино от Тотнъм. Не е ясно обаче каква неустойка ще трябва да се плаща, ако бъдат привлечени. Медийни фаворити са на първо място Марсело Гаярдо от Ривър Плейт, Габриел Милито от Естудиантес и Ернан Креспо, наставник на Банфилд.