Френският футболен шампион ПСЖ получи зелена светлина за строеж на нова тренировъчна база, пише "Дневник". Комисията за опазване на околната среда, както и останалите органи одобриха проекта на парижани и той може да бъде придвижен в следващата си фаза. Стойността на строежа е 250 милиона евро.

ПСЖ иска да построи новия си комплекс в покрайнините на Париж, в предградието Поаси. Първоначално трябваше то да бъде открито през 2020 г., но след това проектът се забави и беше отложен за 2021 г. Ново забавяне се получи през тази година, след като се наложи публично обсъждане на идеята за строеж.

В крайна сметка френският шампион обяви, че ще завърши строежа до 2022 г. Новата база на ПСЖ трябва да замени комплекса Кап де Лож, в който клубът се готви от 1970 г.  Заради постоянното разрастване на ПСЖ обаче базата не отговаря на нуждите на клуба. Комплексът в Поаси ще се простира на площ от 17 хектара и ще включва 17 терена, включително един покрит.

В новата база ще тренират всички отбори от академията, както и първия състав. Ще бъде изградена и мултифункционална зала, където мачовете си играе хандбалния отбор. Предвижда се още построяването на стадион с 3000 места за женския футболен отбор. Проектът е възложен на известното архитектурно студио Wilmotte&Associes.