Френският национал Уисам Бен Йедер официално се присъедини към Монако с договор за 5 години. 

Говореше се, че към него интерес има от Манчестър Юнайтед, но след затварянето на трансферния период в Англия подобен ход пропадна и нападателят напусна Севиля в посока Княжеството, където трансфери могат да се правят до края на месеца. 

Твърди се, че бившият играч на Тулуза е струвал на Монегаските цели 40 милиона евро, като ще бъде основният нападател на отбора след раздялата с Радамел Фалкао. 

„Много съм щастлив, че ще бъда част от Монако. Усетих голямото желание клубът да ме привлече и вярвам, че проектът тук ще бъде успешен. Ще направя всичко, за да изпълним амбициите си. Идвам тук с желание да стигна до следващото ниво” заяви 29-годишният играч, който за 3 сезона в Севиля реализира 70 в 138 мача. 

Монако започна с 0:3 срещу Лион и след трагичния минал сезон, в който отборът едва не изпадна, сега ръководството е амбицирано за промяна, като освен Бен Йедер клубът привлече и 22-годишния нигериец Хенри Ониекуру. Той идва срещу 15 милиона евро, като миналия сезон игра под наем от Евертън в Галатасарай.