Шведската суперзвезда Златан Ибрахимович вкара два гола- по един във всяко полувреме, а макар и с 10 души почти цял мач Лос Анджелис Галакси измъкна 2:2 от Сиатъл Соундърс.

С тези два гола Ибрахимович има 20 от началото на сезона в 26 мача, като изостава на 4 от лидера при голмайсторите Карлос Вела от ФК Лос Анджелис, който също добави един днес.

Галакси остана с човек по-малко още в 6-ата минута, когато Даниъл Стерес спря очевидна голова възможност и видя червения картон. Мануел Руидиас откри резултата за гостите от Сиатъл в 42-ата минута, а Ибрахимович изравни с глава в 45-ата. В 65-ата беше съборен в наказателното поле от Ким Ки-Хе и сам превърна в гол отсъдената дузпа, за да направи 2:1. Норвежкият защитник Йорген Скиелвик си вкара автогол в 82-ата минута за крайното 2:2.

Лос Анджелис Галакси е на 3-о място в Западната конфгеренция с 41 точки, на 1 от Минесота Юнайтед, които са 2-и. ФК Лос Анджелис води в потока с 58, след като снощи се наложи с 2:0 при гостуването си на Реал Солт Лейк.

Мексиканецът Вела откри резултата от дузпа в 64-ата минута, която беше украсена с червен картон за защитника на домакините Аарон Ерера. Адама Диоманде удвои преднината на тима си в 82-ата минута, а Лос Анджелис също играеше с 10 души, но от 48-ата минута заради отстраняването на Уокър Цимерман.

Също от дузпа се разписа португалецът Нани за Орландо Сити- 1:1 при гостуването на Минесота Юнайтед. Бившият играч на Спортинг (Лисабон), Манчестър Юнайтед и Валенсия откри от наказателен удар в 70-ата минута, но съотборниците му в защитата се провалиха в добавеното време, когато Абу Данлади изравни. Орландо се бори за 7-ото място на Изток, като има равни точки с конкурента Монреал.

Пак на Изток Чикаго Файър постигна трета победа в последните си четири мача, като и двете попадения вкара унгарският нападател Неманя Николич- едното от дузпа, и 2:0 у дома над Филаделфия Юниън. Червен картон за домакините получи Николас Гайтан. Филаделфия Юниън води в класирането на Изток с 45 точки, с 3 повече от 2-ия Атланта Юнайтед.