Трансферната сага с Неймар продължава с пълна сила. Най-скъпият футболист в историята иска всячески да напусне ПСЖ и кандидатите за подписа му са големите съперници Реал Мадрид и Барселона.

Според AS, президентът на "Кралете" Флорентино Перес иска на всяка цена да види бразилската звезда на "Сантяго Бернабеу". Строителният предприемач има изготвен план за трансфера. Наскоро се появиха информации, че той възнамерява да тегли кредит, за да успее да финансира сделката, но не е изключено да има и друга идея.

Треньорът на Реал Зинедин Зидан обаче е против купуването на Неймар. Той е на мнение, че нападателят не му е нужен, защото разполага с достатъчен брой атакуващи футболисти. Но Перес е решил да действа през главата на Зизу, защото иска да отмъсти на Барселона за 2013 г., когато каталунците отмъкнаха Неймар под носа на мадридчани. Не е изключено подобен развой, съчетан със слаби резултати, да доведе до втора оставка на френската легенда като треньор на Реал.

В същото време от Барса не стоят безучастни. Очаква се съвсем скоро каталунците да отправят официална оферта за Неймар. Тя ще бъде да вземат техничаря под наем със задължителна клауза за откупуване следващото лято. От "Камп Ноу" но могат сега да си позволят да платят за бразилеца, защото вече дадоха много пари за селекция и ще нарушат финансовия феърплей.

Не е ясно дали френският клуб ще се съгласи на подобно предложение. ПСЖ ще иска веднага да вземе заместник на Неймар и ще има нужда от свежи пари на момента. 

Снимки: Reuters.com, колаж: Gol.bg