Трансферната сага с Неймар официално приключи, засега. Най-скъпият футболист в историята остава в ПСЖ поне до зимата, но медиите в Европа продължават да разкриват любопитни подробности около "сапунения сериал".

Според Marca, бащата на нападателя се е опитал да уреди преминаване в Реал Мадрид в последния момент. Той е сторил това, след като е разбрал, че мечтаното завръщане в Барселона няма как да се осъществи. Неймар обаче бил категоричен, че иска да играе единствено на "Камп Ноу" и отказал да започва преговори с "кралския клуб".

Отношение по темата взе и президентът на Ла Лига Хавиер Тебас. Той заяви, че в Испания се подвизават най-добрите футболисти на Стария континент и всички клубове са изпълнили трансферните си планове.

"Не си тръгна нито една звезда. А за Неймар се говореше повече, отколкото да е имало нещо истинско. Фактите го доказаха. Мисля, че тези, които искат да играят в Испания, вече го правят", добави Тебас, който още през юли заяви, че се надява бразилският ас да не се завърне в Ла Лига.

Очаква се Барса да направи нова офанзива за техничаря през зимата. Според новите правила, ако сделката се осъществи, Ней ще има право да играе за каталунците в Шампионска лига.