Галерия

Федерико Македа

Федерико Македа

Историята на футбола познава много случаи, когато някой талант е определян като следващата голяма звезда.

Заглавия от сорта на: "Това е новия Кристиано Роналдо", "Това е новия Лео Меси" и т.н., са излизали безброй пъти в световните медии. За жалост, в наше време все още не се е появил футболист, който може да се сравнява с двете топ звезди за последните петнадесет години.

Всички, които са били сравнявани с един от двамата петкратни носители на Златната топка, или са претърпявали пълен крах, или са се превръщали най-много в известни футболисти. Един от примерите е Габриел Обертан, който мина и през родния Левски.

Сега на дневен ред стои името на Жоао Феликс. През лятото Атлетико Мадрид плати на Бенфика освобождаващата му клауза от 120 млн. евро. Бяха доплатени още 6 млн. евро за разходи по трансфера и младокът премина на "Уанда Метрополитано".

Преди това името му беше свързвано с куп европейски грандове, сред които Ювентус и Манчестър Сити. И това беше така, защото медиите в Европа го определиха като "новия Кристиано Роналдо".

Дали проклятието ще застигне Феликс, предстои да разберем. В галерията ни можете да разгледате кои таланти се провалиха заради сравненията с Кристиано и огромните очаквания към тях. Или пък по друга причина...