Защитаващият титлата си Ривър Плейт победи големия си аржентински съперник Бока Хуниорс с 2:0 в домакинството в първия полуфинал на Копа "Либертадорес".

Възпитаниците на Марсело Гаярдо имаха превъзходство пред около 70 хиляди зрители на "Монументал" и взеха добър аванс преди реванша на 22 октомври в повторението на миналогодишния финал.

Рафаел Боре откри резултата още в седмата минута от дузпа, която беше отсъдена за нарушение срещу него в пеналта от бразилския главен арбитър Рафаел Клаус след консултация със системата за видеоповторения (ВАР).

Игнасио Фернандес удвои в 70-ата минута, след като засече в мрежата центриране на Матиас Суарес от дясно. Ривър Плейт можеше да стигне и до по-убедителен успех, но вратарят на гостите Естебан Андрада направи три страхотни спасявания след почивката, а Гонсало Монтиел нацели гредата.

Николас Капалдо пропиля най-доброто положение за Бока в края на първата част, а в добавеното време той получи директен червен картон след остро влизане в краката на Енцо Перес и нова консултация на рефера Клаус с ВАР.