Белгия записа девета поредна победа в група I, след като разгроми с 4:1 Русия в Санкт Петербург. Торган Азар откри резултата, като завърши отличен пробив отляво. До края на полувремето неговия брат Еден наниза още два гола.

През втората част превъзходството на Белгия продължи и Ромелу Лукаку покачи на 4:0. Почетното попадение за домакините бе дело на Георгий Джикия, който направи добавка от непосредствена близост.

С двата си гола Еден Азар стана вторият голмайстор в историята на националния отбор на Белгия, изпреварвайки Бернар Уорхоф и Пол Ван Химст (по 30). Футболистът на Реал Мадрид има 32 попадения. Лидер по този показател Ромелу Лукаку (52).

Дрис Мертенс получи контузия и ле принудително заменен в 52-ата минута от Юри Тилеманс.

Сан Марино най-после успя да се разпише, а това се случи при домакинската загуба с 1:3 от Казахстан. Героят се казва Марко Бернарди, който направи головата разлика 1:46.

Уелс спечели 3 точки при визитата си на Азербайджан в мач от група Е и запази шансове за класиране на Евро 2020. Тимът на Райън Гигс се наложи с 2:0 и вече е само на точка от втория Унгария, с която ще се срещне в пряк сблъсък в последния кръг.

Лидер е Хърватия с 3 повече от уелсците, но Словакия също е в борбата, а и е с две срещи по-малко. Марек Хамшик и компания днес гостуват на сребърните медалисти от последното Световно първенство.

В 10-ата нападателят на Уигън Кийфър Муур реализира с глава след центриране от корнер на Хари Уилсън. В 34-ата самият Уилсън удвои, след като се разписа на празна врата.