Легендарният аржентинец Диего Марадона подозира, че някои клубове ще използват пандемията от коронавирус като оправдание да не платят заплатите на футболистите.

"Има играчи, на които няма да се отрази понижение на заплатите. Това е истина и всички го знаем. Но има и футболисти, които не може да си позволят да играят за без пари, дори за месец. На тях трябва да бъде платено", коментира Марадона. 

"Някои клубове се правят на глупави и искат да се възползват от този момент, за да не плащат. Те се държат с играчите като с роби от години. Изглежда при някои винаги има пандемия. Те не трябва да търсят извинения сега, защото играчите също трябва да ядат", допълни Диего.

"Играчите, които са имали късмет да изкарат много пари през кариерите си, трябва да се съберат за общ фонд за помощ. Аз съм готов да се срещна с колегите треньори, за да помогнем на другите." 

"Това се прави в знак на солидарност, защото много от младите са разорени. Сега е моментът, в който те трябва да получат подкрепата, която заслужават, и клубовете да им гарантират заплатите".