Кристиано Роналдо и Роналдо Назарио – две легенди на футбола, за които ще се говори докато свят светува.

Това са играчи от различни епохи, въпреки че бразилецът е само 8 години по-възрастен. Сега Феномена е президент на Валядолид, докато петкратният носител на Златната топка блести с екипа на Ювентус.

Двамата така не се срещнаха един срещу друг в официален мач. Докато бразилецът беше действащ футболист, Португалия и Бразилия играха две контроли помежду си.

През 2007 г. европейците спечелиха с 2:0 в Лондон, Кристиано игра, Роналдо не. Година по-късно латиносите унищожиха съперника с 6:2 в друга проверка. Асът на Юве отново беше на терена, Феномена – не.

Но през 2005 г. двамата се засичат. Това става в благотворителен мач, организиран от Луиш Фиго. Той се проведе пред 25 хиляди зрители в Алгарве. Съименниците излязоха на терена, Феномена игра за отбора на Фиго, Кристиано за Роналд Макдоналд (благотворителен дом).

Младият тогава португалец показа няколко красиви финта за половин час игра, след което беше заменен. Между другото, срещата завърши с победител, което е доста нетрадиционно за благотворителни мачове. Тимът на Фиго се наложи с 2:1 с два гола на Феномена.

Припомнете си великия момент във видеото:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/EAe4hd87sKc" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>