Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес ще подпише нов договор с Белгийската футболна федерация, според който ще остане начело на “червените дяволи” до края на 2022 година и ще води тима на Световното първенство в Катар, съобщават медиите в страната.

Очаква се новината да бъде потвърдена официално от Федерацията в близките дни. Настоящият контракт на Мартинес изтичаше това лято след края на Евро 2020, но след като Европейското първенство бе отложено с една година, от Федерацията са решили да удължат договора на испанския специалист с две години. Самият Мартинес на няколко пъти изрази желанието си да продължи да води Белгия, след като изведе тима до бронзовите медали на Световното първенство в Русия преди две години.

“Червените дяволи” разполагат със страхотно поколение, в което личат звезди като Еден Азар, Кевин де Бройне, Тибо Куртоа, Ромелу Лукаку и много други, а силните изяви на отбора под ръководството на 46-годишния Мартинес го изведоха до първото място в ранглистата на ФИФА. Белгия се класира по категоричен начин за финалите на Евро 2020, след като спечели всичките си 10 квалификационни мача, отбелязвайки 40 гола и допускайки едва три. /БГНЕС