Националният селекционер на Нидерландия по футбол Роналд Куман най-вероятно ще бъде изписан днес от клиниката, където беше откаран снощи с диагностициран сърдечен проблем, обяви агентът му.

57-годишният е бил откаран в болницата АМС в Амстердам в неделя, след като почувствал болка в гърдите, когато се прибрал вкъщи от рутинното си за поддържане на форма колоездене.

Куман има два поставени стента за облекчаване работата на запушена артерия, каза агентът му Роб Янсен и добави, че в момента клиентът му се чувства добре.

От Футболната асоциация на Нидерландия пожелаха на специалиста бързо оздравяване. “Бързо възстановяване”, написаха от федерацията.

Джорджинио Вайналдум беше първият играч от тима на Нидерландия, който върна съобщение Twitter с най-добри пожелания. Бившите клубове на Куман, включително Барселона, Фейенорд и Евертън, също пожелаха на треньора да се върне към обичайния си ритъм на живот по най-бързия начин.

Куман е селекционер на националния отбор от февруари 2018 г. И се подготвяше за Евро 2020, първият голям турнир за Лалетата от шест години насам, след като не играха на два големи форума. Но пандемията от коронавирус отмени първенството.