Ръководството на Олимпик Лион отправи искане към президента на Франция Еманюел Макрон първенството да бъде подновено.

Миналия месец Лига 1 официално беше прекратена заради пандемията от коронавирус. За крайно класиране беше обявено настоящето, което остава Лион извън евроучастниците за следващия шампионат.

"Олимпик Лион приветства решението от събота на президента на Испания Педро Санчес, след като неговото правителство одобри продължаването на Ла Лига от 8-ми юни. След Бундеслигата, това ще е второто голямо европейско първенство, което се връща на терените.

Олимпик Лион се надява, че примерът на Испания и Германия ще помогне на ръководните органи да променят прибързаното си решение във Франция. Можем основателно да предположим, че мнението на треньорите в момента във Франция ще е различно от това по време на по-ранната анкета. 

Олимпик Лион иска от президента Еманюел Макрон да подкрепи духа на Франция подобно на другите европейски първенства. Решението беше взето прибързано и трябва да бъдем компенсирани в очите на френските граждани, които знаят, че никога решенията не са финални, а намираме най-правилните решения за съответното време, за френските хора и футбола", гласи съобщението на клуба.