Летният трансферен прозорец за футболния сезон 2020/2021 ще стартира на 1 септември и ще продължи до 5 октомври. Поне това са последните новини от италианските медии.

Както е известно, пандемията от коронавирус сериозно обърка футболните първенства по света. По последна информация местните първенства би трябвало да завършат до 4 август, така че до края на месеца да се доиграят европейските клубни турнири. Едва след това отборите ще започнат с трансферите за новия сезон.

Много е вероятно клубовете да трябва поотделно да водят преговори с футболисти и треньори, чиито договори изтичат на 30 юни. Проблем е и кога ще започне следващият сезон. Не трябва да се забравя, че Европейското първенство бе отложено с една година и по план трябва да стартира през юни 2021 година.

По информация на Corriere dello Sport, периодът 1 юни – 31 август ще бъде използван от клубовете за предварителни трансферни сделки. Вече след 1 септември официално ще отвори трансферният пазар и клубовете ще могат да купуват, да разменят и да отдават под наем футболисти.