Феновете на Англия по традиция преживяват тежко всяко едно отпадане на тима от големи футболни форуми. Тъгата след драматичната загуба от Хърватия с 1:2 на полуфиналите на световното първенство също бе изписана по лицата на привържениците, но този път тя бе смесена с надежда.

По-голямата част от запалянковците дадоха положителна оценка на цялостното представяне на "трите лъва" и вярват, че в следващите години Англия ще става все по-силна.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/79jotP5dngU" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Легендата Гари Линекер също е на това мнение и написа след отпадането на британците, че футболистите на селекционера Гарет Саутгейт трябва да бъдат горди с постигнатото.

"Крайно разочаровани, но този млад отбор даде абсолютно всичко от себе си. Това беше огромна стъпка напред и те ще стават все по-добри в бъдеще.

Те могат да си тръгнат с високо вдигнати глави, направиха страната ни горда. Също така, поздравление за успеха на Хърватия", написа Линекер в официалния си профил в Туитър.

Иначе на Острова демонстрираха завидно чувство за хумор. Още тази сутрин на гарата в Нотингам лъсна закачлив надпис по адрес на Саутгейт и компания, който гласи: "Пристигането у дома се отменя. Очаква се да пристигне през 2022. Накарахте ни да се гордеем, Англия".

Сега "трите лъва" ще давят мъката заедно с Белгия. Двата тима ще спорят за почетното трето място на световното първенство в събота (14 юли) от 17:00 часа българско време.