Хърватия ще бъде без част от титулярите си в последния си мач от груповата фаза на Мондиал 2018 срещу Исландия. Възпитаниците на Златко Далич вече си осигуриха класиране за осминафиналите, а се нуждаят от равенство срещу островитяните, за да си гарантират и първото място в група "D".

Марсело Брозович пропуска мача заради наказание, а още петима футболисти от състава Иван Ракитич, Шиме Връсалко, Анте Ребич, Марио Манджукич и Ведран Чорлука "висят" с картони и почти сигурно ще получат почивка.

Новината не е добра за Аржентина, тъй като южноамериканците се надяват на победа на Хърватия, за да може техен евентуален успех над Нигерия в другия мач от групата да им гарантира място в елиминациите.

"Напълно разбирам притесненията на Аржентина и желанието им да излезем с всичките си титуляри срещу Исландия. Но ние трябва да мислим първо за себе си и за това, че футболистите с картони не би трябвало да играят. Естествено крайното решение е на треньора. ВСеки един от нас е готов", коментира централният защитник Деян Ловрен.

Има голяма вероятност титулярният страж Даниел Субашич също да получи почивка за сметка на Ловре Калинич.

"Няма значение кой ще излезе на терена. Нашата единствена мисъл ще бъде да продължим победната си серия и да вземем нови три точки", гарантира Калинич.

Ловрен пък счита, че неговият съотборник от полузащитата Лука Модрич е кандидат за "Златната топка".

"Модрич не получава достатъчно внимание, само защото е от по-малка страна. Ако беше германец или испанец, той сигурно вече щеше да е взел "Златната топка". Той е невероятен, без съмнение един от най-добрите в света", заяви Ловрен.