Хокеистите на Кълъмбъс направиха нова крачка съм сензационно отстраняване на Тампа Бей в плейофите на НХЛ, след като сразиха съперника с 5:1. 

Блу Джакетс спечелиха по категоричен начин и второто си гостуване във Флорида и сега ще бъдат домакини в следващите 2 срещи. 

Мат Дюшен се отчете с гол и 3 асистенции, а Сергей Бобровски се отчете с 23 спасявания срещу най-добрия тим след редовния сезон. 

Лошите новини за Лайтнинг обаче не бяха само тези, защото лидерът Никита Кучеров освен че остана без точка и в този мач, може да бъде наказан заради тежък удар в мантиненалата срещу Маркус Нутиваара. 

В друг мач на Изток НЙ Айлендърс спечели и второто си домакитство срещу Питсбърг и след 3:1 има аванс от 2-0. Островитяните изостанаха, но стигнаха до обрат, след като вратарят Робин Ленър отрази 32 изстрела. 

На Запад Сейнт Луис също поведе с 2-0 срещу Уинипег, след като спечели и второто си гостуване в Канада, сега с 4:3. В същото време Вегас изравни в серията срещу Сан Хосе на 1-1 след 5:3. Сега предстоят два мача в щата Невада.