Вратарят Тука Раск направи 39 спасявания и Бостън Брюинс затвори серията срещу Кълъмбъс Блу Джакетс в НХЛ след 3:0 като гост. 

Мечоците спечелиха с 4-2 победи и се класираха за финала на конференцията за първи път от 2013-а година. Те ще се изправят срещу Каролина Хърикейнс, за да определят шампиона на Изток. 

Звездите на Бостън отново не успяха да се разпишат, но с голове на Дейвид Крейчи във втората третина и на Маркус Йохансон и Дейвид Бакъс в третата гостите успяха да спечелят, въпреки че и късметът ги покри сериозно. 

Кълъмбъс имаше 4 пъти числено предимство, което не използва, а освен това Блу Джакетс удариха 4 пъти гредите. Въпреки това сезонът за тях определено бе успешен, след като за първи път отборът спечели плейофна серия и то срещу най-добрият тим в Лигата – Тампа Бей. 

В същото време на Запад Колорадо запази интригата срещу Сан Хосе след 4:3 в мач №6 и изравни на 3-3 победи. Решаващият 7-и мач ще бъде в Калифорния. 

Габриел Ланедског отбеляза решаващото попадение 2 минути и половина след началото на допълнителната третина и по този начин и двата полуфинала в конференцията стигнаха до 7-и срещи.