Притиснати до стената хокеистите на Бостън показаха характер. Брюинс сразиха Сейнт Луис като гости с 5:1 и така изравниха резултата във финалната серия за Купа Стенли на 3-3 победи. Решаващият мач ще бъде в тяхната зала в четвъртък сутринта българско време. 

Брад Маршанд и Давид Пастърнак записаха по гол и асистенция, а освен тях вкараха още Брендън Карло, Карсън Кулман и 42-годишният Здено Хара. През 2011-а, когато за последно стана шампион, Бостън също губеше с 2-3 в серията срещу Ванкувър, но успя да триумфира. 

„Просто се борехме за живота си. Когато играеш отчаяно всеки дава максимума и най-доброто, на което е способен“ заяви Маршанд, който откри резултата в първата третина. 

След края на втората резултатът все още бе 1:0 за гостите, които се развихриха в третия период, в който нанизаха още 4 шайби. Вратарят Тука Раск пък се отчете с 28 спасявания за триумфа и така за 17-и път шампионът ще бъде определен след решителен сблъсък. 

Не всичко обаче бе толкова лесно, защото Бостън 4 пъти игра за по 2 минути в намален състав, но се справи отлично и така Блус имат само един пауър-плей гол от 18 възможности в серията. В същото време Мечоците използваха предимство петима срещу трима, за да поведат, а след това решиха всичко в третата част.