Интер ще трябва да жертва Матео Ковачич и още няколко от основните си футболисти, за да изпълни трансферните си планове. 

Според медиите в Италия “нерадзурите” са готови да се разделят с хърватския национал, Фреди Гуарин, Ернанес, Жуан Жезус и Здравко Кузманович. 

Роберто Манчини вече си осигури услугите на Джефри Кондогбия от Монако, за когото Интер плати близо 40 млн. евро. Освен това от новия сезон на “Сан Сиро” ще играят още Жоао Миранда от Атлетико Мадрид и Джанели Имбула от Олимпик Марсилия, за когото бяха платени 19 млн. евро. 

Интер вече изостава със спазването на правилата на Финансовия феърплей, така че трябва да продава. Допълнителен минус за клуба е това, че няма да играе в евротурнирите, където могат да дойдат прилични приходи. 

Така се смята, че Ковачич ще бъде пуснат да си ходи, още повече, че сериозен интерес към него има от Ливърпул. Англичаните са готови да платят 25 млн. евро.

Това обаче няма да е достатъчно за “нерадзурите” и според “Гадзета дело Спорт” поне двама от ти а трябва да напуснат. Фреди Гуарин е желан от турските Галатасарай и Фенербахче, а интерес към Ернанес и Жезус също не липсва. 

Кузманович пък е следен от Уотфорд, Уест Хем и немските Шалке 04, Вердер Бремен и Борусия Мьонхенгладбах. Защитникът Юто Нагатомо пък може да се окаже в Сампдория за началото на сезона.