Интер постигна фантастичен обрат с 3:2 при гостуването си на Лацио на "Олимпико" в решителна среща от последния 38-и кръг на италианската Серия "А".

След голяма драма и здрави нерви във Вечния град в крайна сметка "нерадзурите" спечелиха битката за 4-ото място в крайното класиране и място в Шампионската лига през следващото издание в турнира.

Oтборът бе губещ в резултата до 78-ата минута, но в рамките на точно три минути направи обрата в мача пълен и така постигна голямата си цел.

Перишич си вкара автогол в 9-ата минута и изведе Лацио напред в резултата, но Д'Амброзио изравни в 29-ата. Все пак "римските орли" стигнаха отново до аванс след попадение на Андерсон в 41-ата минута. В 78-ата минута обаче Икарди изравни от дузпа, а три след това Весино вкара победния гол.

Домакините доиграха мача с човек по-малко, след като Лулич бе изгонен малко преди третия гол на гостите след втори жълт и червен картон.

След този мач Интер финишира 4-и с актив от 72 точки, а Лацио е 5-и със същия актив, но по-лоши показатели в преките мачове.


Срещата започна с чудесна възможност пред Интер, след като още в 5-ата минута Икарди се освободи добре пред наказателното поле, но ударът му бе неточен.

Само минута по-късно Марушич имаше страхотен шанс, но за състава на домакините. Той отправи хубав удар от добра позиция, но прати кълбото в аут.

Пропуските продължиха и Фелипе от близка дистанция не намери вратата след прекрасно центриране на Имобиле.

Все пак в 9-ата минута Лацио вкара след автогол на Перишич. Марушич отправи силен удар пред наказателното поле, но топката рикошира в главата на хърватина и влезе във вратата на Ханданович.

В 22-ата минута от отлична позиция Икарди стреля покрай вратата и пропусна да изравни.

Все пак в 29-ата минута Интер успя да изравни. Д’Амброзио стреля с глава, но Стракоша отрази удара му. При добавката обаче той не сгреши от близка дистанция.

Лацио обаче бързо си върна аванса, след като в 41-ата минута Лулич изведе чудесно Андерсон, който от няколко метра вкара топката в мрежата, а до почивката нямаше повече голове.

Точно десет минути след почивката Перишич засече с глава хубаво центриране, но топката попадна право в ръцете на противниковия страж.

Хърватският ас на гостите имаше още един шанс да се разпиша, но бе изпреваран от Стракоша в 60-ата минута при една центрирана топка.

Пет минути след това от няколко метра Андерсон пропусна да реши всичко в този мач, но за негово нещастие топката се отби във външната част на мрежата.

В 73-ата минута реферът отсъди дузпа за Интер заради ръка на Милинкович-Савич, но в крайна сметка след това прибегна до видеоповторенията на които се видя, че такава всъщност не трябва да има.

В 77-ата минута Икарди падна в наказателното поле и този път дузпа бе свирена. Нарушението срещу аржентинеца бе дело на Де Врай, който подсече здраво гаучоса. Нападателят вкара без проблем от "бялата точка" и изравни. 

Ситуацията за домакините се усложни, след като Лулич получи втори жълт и червен картон и в крайна сметка Лацио остана с 10 души на терена до края на срещата. 

В 80-ата минута Карамо бе на косъм да направи обрата пълен, но ударът му от няколко метра бе париран от Стракоша и нямаше кой да довкара топката.

Секунди след това Весино направи обрата в срещата пълен и доближи тима си до Шампионската лига. Той бе точен, след като засече с глава центриране от корнер и направи обрата в мача пълен.

ЛАЦИО – ИНТЕР 2:3
1:0 Перишич 9 автогол
1:1 Д’Амброзио 29
2:1 Фелипе Андерсон 41
2:2 Икарди 78
2:3 Весино 81
 
ЛАЦИО: Стракоша, Раду, Де Врай, Марушич, Луис Фелипе, Лейва, Лулич, Андерсон, Милинкович-Савич, Мургиа, Имобиле (76 – Лукаку)

ИНТЕР: Ханданович, Миранда, Д’Амброзио (81 – Ранокиа), Кансело, Скриниар, Перишич, Кандрева (62 – Мартинс), Весино, Брозович, Рафиня (69 - Карамо), Икарди