Сасуоло постигна победа с 1:0 над един от претендентите за титлата в лицето на Интер в среща от 1-ия кръг на италианския шампионат.

Треньорът на "нерадзурите" даде шанс на новото попълнение Лаутаро да започне сред титулярите и той действаше на позиция зад нападателя, който в този двубой бе в лицето на Икарди.

Единственото попадение за домакините бе дело на Берарди от дузпа в 27-ата минута на срещата.

Бившият ас на Левски Мехди Бурабия бе титуляр за домакините и дори можеше да се разпише още в самия край на мача.

В този мач се затвърдиха впечатленията, че Сасуоло изцяло доминира над Интер, след като тимът има 7 победи над "нерадзурите" в последните си 8 срещи. 


Срещата започна силно за домакините и още в 3-ата минута бившият ас на Левски Мехди Бурабия бе на косъм да открие резултата, но хубавият му удар от няколко метра бе с вещина избита от Ханданович.

През следващите минути гостите демонстрираха доста неадекватна игра и тимът на създаде нищо смислено в предни позиции. В 15-ата минута след удар на Икарди се наложи противниковия страж да се намесва. 

Все пак Сасуоло стигна до попадение в 27-ата минута, което падна след дузпа и бе дело на Берарди. Миранда наруши правилата срещу Ди Франческо и реферът отсъди 11-метров наказателен удар.

Точно две минути преди почивката голмайсторът за домакините бе много близо да удвои аванса на тима си, след като бе изведен на чудесна позиция, но ударът му този път премина в аут. 

Две минути след почивката влезлият като резерва Перишич бе близо да изравни, но стреля в аут от доста добра позиция. 

В следващите минути гостите имаха шанс отново да стигнат до изравнителен гол и Брозович опита удар от 25 метра, който обаче не намери очертанията на противниковата врата. 

В 65-ата минута Боатенг можеше да удвои преднината на своя тим, но ударът му срещна страничната греда.

Минути преди края на мача пък Икарди намери Политано, който от добра позиция не успя да нацели вратата.

САСУОЛО - ИНТЕР 1:0
1:0 Берарди 27 дузпа

Сасуоло: Консили, Ферари, Магнани, Лирола, Роджерио, Боатенг, Магнанели, Бурабия (65 - Сенси), Дънкан, Берарди, Ди Франческо

Интер: Ханданович, Миранда, Де Врай, Д'Амброзио, Далберт (46 - Перишич), Асамоа, Весино, Брозович, Икарди, Политано, Лаутаро (69 - Балде)