Феновете на Интер чакаха 7 години завръщането на тима в Шампионската лига, но си заслужаваше. “Нерадзурите” победиха с 2:1 Тотнъм след късна драма и голове на Мауро Икарди (86) и Матиас Весино (93). Преди това Кристиан Ериксен бе дал аванс на англичаните, които играеха убедително и не се виждаше как ще загубят. 

Ериксен вкара куриозен гол в 53-та минута, а Икарди изравни след фамозно изпълнение в 86-та. След това обаче "нерадзурите" натиснаха и бяха възнаградени от Матиас Весино, който довърши гостите в третата минута на продължението след удар с глава. 

В другия мач от Група В Барселона се позабавлява за 4:0 над ПСВ Айндховен след хеттрик на Лео Меси, а в следващите мачове на 3 октомври Интер посреща ПСВ, а Тотнъм гостува на Барселона. 

Двубоят започна равностойно с леко предимство на домакините, които в началните минути внесоха напрежение в наказателното поле след дълги изпълнения на странични хвърляния на Политано. В 26-та минута Санчес можеше да си вкара автогол, след като изчисти с глава едно центриране на Перишич и топката отиваше застрашително към вратата на Тотнъм, но Ворм спаси.

“Шпорите” изкачваха своя момент и в 37-та минута можеха да поведат. Кристиан Ериксен намери с изящен пас Хари Кейн зад защитата на домакините. Нападателят си пое добре топката, след което финтира Ханданович, но второто му докосване не бе добро и не успя да насочи топката във вратата. Малко след това Серж Орие опита нещо средно между центриране и удар от дясното крило, но стражът на “нерадзурите” изби. 

Втората част започна обнадеждаващо за Интер, като удар на Политано от далечно разстояние можеше да изненада Ворм. Малко след това обаче Тотнъм поведе. В 53-та минута Ериксен стреля от границата на наказателното поле, но Ханданович изби. Топката обаче се върна в обсега на датчанина, който стреля от воле, получи се и рикошет в тялото на Жоао Миранда и описа страхотна парабола, за да остави безпомощен Ханданович - 1:0 за Тотнъм. 

В следващите минути лондончани можеха да решат всичко, но Сон и Ламела не успяха да преодолеят стража на Интер с удари по диагонала. Гол на южнокорееца в 62-та минута пък бе отменен заради засада. 

“Нерадзурите” пък така и не успяха да изградят добра атака. Всичко това до 86-та минута. Тогава Асамоа проби по лявото крило и центрира към границата на наказателното поле. Там Икарди намери топката по феноменален начин от волен и я заплете в мрежата зад Ворм. 

До края Интер натисна свирепо и направи доста критични ситуации в наказателното поле на Тотнъм. В третата минута на даденото продължение Матиас Весино хвърли в екстаз феновете на “Сан Сиро”. При изпълнение на ъглов удар Де Врай свали топката с глава, а Весино на 10 метра от вратата успя да я отклони в мрежата. 

Интер - Тотнъм 2:1

0:1 Кристиан Ериксен 53’

1:1 Мауро Икарди 86’

2:1 Матиас Весино 90+3’  

Интер: Ханданович, Шкриниар, Де Врай, Миранда, Асамоа, Весино, Брозович, Политано (72 - Кейта), Наинголан (89 - Валеро), Перишич (64 - Кандрева), Икарди 

Тотнъм: Ворм, Орие, Санчес, Фертонген, Дейвис, Дайър, Дембеле, Ериксен, Ламела (72 - Уинкс), Сон (64 - Лукас), Кейн (90 - Роуз)