Интер удари с 2:1 Фиорентина на "Джузепе Меаца" и се изкачи до третото място в Серия "А" на Италия. Нерадзурите събраха десет точки след този успех и делят третата позиция с Фиорентина и Сасуоло. Лидер е Ювентус с 15 пункта.

Интер поведе чрез звездата си Мауро Икарди, който вкара от дузпа в края на първата част. Трябва да се отбележи, че при този наказателен удар се намеси системата за видео повторение - VAR.

"Виолетовите" обаче бързо изравниха след почивката чрез Федерико Киеза. В края "нерадзурите" извадиха късмет и успяха да стигнат до победата и трите точки с гол на Данило Д'Амброзио.


Като цяло срещата предложи много здрав, динамичен и изпълнен с положения и спорни моменти футбол. Фиорентина дори можеше да вкара още в началото, но тогава Кевин Миралас тресна гредата. 

В 32-ата минута при резултат 0:0 гостите направиха нов фрапантен пропуск, когато Киеза изведе Симеоне сам срещу Ханданович, но той не успя да го преодолее. 

След това Икарди вкара от дузпа и така Интер се оттегли на почивката с гол аванс. 

През второто полувреме Фиорентина натисна и заслужено стигна до изравняване. "Виолетовите" дори можеха да стигнат до пълен обрат в резултата, но направиха фрапантни пропуски, а и Ханданович показа класа.

Така се стигна до 78-ата минута, когато Д'Амброзио бе изведен много хитро сам срещу Лафон и технично го преодоля за 2:1. До края Фиорентина натисна, но така и не успя да изравни.

Интер - Фиорентина 2:1

Голмайстори:

1:0 Икарди (45) д.
1:1 Киеза 53
2:1 Д'Амброзио 78

Интер: Ханданович, Д'Амброзио, Де Фрай, Скриняр, Асамоа, Весино, Брозович, Кандрева, Наинголан, Перишич, Икарди.

Фиорентина: Лафон, Миленкович, Пецейя, Уго, Бираги, Бенаси, Верету, Едимилсон, Киеза, Симеоне, Миралас.