Барселона - Интер, двубой от Група В на Шампионската лига, стадион "Камп Ноу", начало: 22:00 часа българско време.

Групата на Барселона:

Групата на Интер:

Прогноза на Gol.bg:

В първите си 2 мача на турнира Барселона показа доста респектиращо лице и вкара общо 8 попадения. Първо каталунците се справиха с 4:0 у дома срещу ПСВ, след което спечелиха с 4:2 визитата си на Тотнъм. 

През последните седмици испанският шампион обаче имаше определени проблеми и статистиката го доказва – 2 победи, 3 равенства и 1 загуба в последните 6 мача на отбора. 

Преди дни Барса се върна на победния път, побеждавайки Севиля у дома с 4:2 в мач от Ла Лига, за да си върне първото място в класирането. Големият липсващ в състава на Ернерсто Валверде без съмнение ще бъде Лео Меси. Томас Вермаелен също е аут, докато Самюел Юмтити е под въпрос за срещата.

Интер също започна добре в Шампионската лига и взе максимума от първите си два мача. И в двата двубоя "нерадзурите" стигнаха до победи с 2:1, постигайки обрат. Първо това се случи у дома срещу Тотнъм, а след това и при визитата на ПСВ Айндховен. 

По едно попадение в тези срещи реализира голмайсторът Мауро Икарди, а той донесе победата и тази неделя срещу Милан с 1:0, вкарвайки в добавеното време на дербито. Това бе и негов шести гол за последните шест мача на тима, в които взе участие. 

Успехът пък бе седми поред за "нерадзурите" във всички състезания и това показва, че определено са във форма. За предстоящата визита на "Ноу Камп" Интер загуби Раджа Наинголан, който се контузи в последния мач на отбора.

Историята от сблъсъците помежду им в Шампионската лига показва 6 мача. В тях Барселона има 3 победи срещу само 1 в полза на Интер. Освен всичко, в трите си домакинства срещу италианците, Барселона има пълен актив от победи. 

Интер дори не се е разписвал като гост на Барса. Когато двата тима се срещнаха за последен път, те си оспорваха място на финал в турнира, през 2010 година. Тогава Интер спечели с 3-1 у дома първата среща, а Барса спечели реванша с 1-0, но в крайна сметка пропусна финала.

Прогноза: Барселона - Интер 3:1