Треньорът на Интер Лучано Спалети възнамерява да даде почивка на капитана Мауро Икарди при домакинството на Дженоа в мач от 11-ия кръг на Серия "А", пишат медиите на Ботуша.

Причината за това е предстоящия сблъсък с Барселона на "Джузепе Меаца" във вторник в среща от груповата фаза на Шампионска лига. При успех над каталунците, "нерадзурите" ще си осигурят място на 1/8-финалите в турнира на богатите.

Това означава, че атаката срещу "грифоните" ще поведе привлеченият през лятото Лаутаро Мартинес. Квадво Асамоа също може да седне на пейката утре и Далберт да получи шанс за изява. Бразилецът е резерва от началото на сезона и не е играл от 29 септември срещу Каляри.

Интер посреща Дженоа от 16.00 часа наше време. Преди мача миланци делят 2-о място с Наполи с по 22 точки. Лидерът Ювентус има 28. Възпитаниците на Иван Юрич пък заемат 11-та позиция с 14 т.

Именно Дженоа е единственият отбор, който през този сезон не загуби от Юве, след като измъкна изненадващо 1:1 в Торино. Преди дни отборът от морския град беше на косъм и от точка на "Сан Сиро" срещу Милан, но загуби с 1:2 в продължението.