Кристиан Ериксен влезе от  пейката, за да запази надеждите на Тотнъм живи в битката за елиминациите в Шампионската лига. 

Датчанинът донесе успеха над Интер с 1:0 след късно попадение и така лондончани се изравниха по точки с Нерадзурите в група В, като и двата тима имат по 7. 

Предимството в преките мачове обаче е за хората на Маурисио Почетино и в последния кръг те ще продължат напред, ако постигнат най-малко същия резултат като този на италианския тим. Тотнъм гостува на вече класиралия се Барселона, а Интер приема ПСВ. 


В състава на домакините може би изненадващо Кристиан Ериксен и Хюн Мин Сон останаха на пейката, въпреки очакванията да стартират. Ерик Ламела, Лукас Моура, Хари Уинкс и Ян Вертонген бяха четирите промени. За гостите разликите от последния мач също бяха 4, като Брозович, Весино, Перишич и Икарди се завърнаха. 

Шпорите очаквано заиграха активно от самото начало, но без да могат да стигнат до чисти положение в тези първи минути. Все пак в 8-ата Кейн проби в наказателното поле, но избяга твърде встрани. Все пак  стеля по диагонала, Ханданович изби насочената в близкия ъгъл топка, но нямаше играч на лондончани, който да направи добавка. 

Последваха претенции за дузпа, след като Моура бе отнесен доста твърдо от Политано, но реферът прецени, че става въпрос за игра рамо в рамо. Италианците изобщо не изглеждаха стреснати от натиска на Шпорите. 

Деле Али стреля малко над вратата при една ситуация, а Кейн бе изключителен в тези минути по отношение на задържането на топката. Последва опит и на Ламела, но отново изстрелът не бе точен. 

Постепенно обаче темпото поспадна и Тотнъм сякаш загуби малко от енергията си. В 26-ата минута домакините не успяха да изчистят добре топката, но и Наинголан не се възползва и не съумя да отправи достатъчно добър удар. 

Италианците започнаха да владеят повече топката, но в 30-ата минута едва не бяха  хванати на контра. Сисоко проби отдясно и намери Али, който пък комбинира с Моура. Бразилецът бе на около 15  метра от вратата, но стреля слабо и не затрудни Ханданович, пропилявайки този много добър шанс. 

Инициативата отново мина при домакините и в 39-ата минута късметът им обърна гръб. Хари Уинкс завъртя отлично топката от около 20-22 метра, но тя срещна напречната греда. 

Малко преди паузата Нерадзурите получиха удар, след като Раджа Наинголан получи контузия и бе заменен от Валеро. Все пак гостите удържаха 0:0 на почивката, а и можеха да бъдат с човек повече, след като Ламела влезе остро с бутоните срещу Брозович, но се размина само с жълт картон. 

След паузата Весино стреля за гостите, но неточно, а след това Асамоа изпревари Кейн при една центриране на Моура. Уинкс не бе точен при нов опит от дистанция като прати топата в тъч, а след това Шкриниар покри добре Кейн при корнер. Логично Маурисио Почетино пусна Сон, след като тимът му оцеля при един корнер, при който Шкриниар отклони малко покрай вратата. 

Кореецът веднага оказа влияние, след като проби отляво и опита да намери Кейн пред вратата, но Де Врай изби. Кристиан Ериксен също влезе и веднага достави отлична топка на далечната греда, но Вертонген стреля встрани! Времето на Тотнъм изтичаше. 

Перишич накара Лорис да спасява удара му по диагонала преди „Уембли“ най-после да изригне. В 80-ата минута Сисоко направи поредния си пробив отдясно, след което намери Деле Али, а той подаде на Ериксен, който с левия крак не остави шансове на Ханданович – 1:0 за домакините!

Д’Амброзио опита да отговори веднага, но ударът му отдясно бе избит от Лорис. Домакините се върнаха назад, за да бранят аванса си и това им донесе успех, тъй като двубоят  приключи при този резултат, макар и в добавеното време Ханданович да се включи напред при корнер след който удар на Асамоа бе блокиран. 

Тотнъм – Интер 1:0
 
1:0 Ериксен 80
 
Тотнъм: Лорис, Орие, Вертонген, Алдервайрелд, Дейвис, Сисоко, Уинкс (86 Дайър), Моура (63 Сон), Али, Ламела (70 Ериксен), Кейн
Интер: Ханданович, Д’Амброзио, Де Врай, Шкриниар, Асамоа, Весино, Брозович, Политано (82 Балде), Наинголан (44 Валеро), Перишич, Икарди