Интер така и не успя да постигне задължителната победа днес и да се класира за директните елиминации на Шампионската лига.

Отборът от Милано врътна реми 1:1 у дома срещу холандския ПСВ Айндховен, но то не се оказа достатъчно за отбора, след като Тотнъм взе точка при гостуването си на Барса.

След този мач отборът от Милано е 3-и в класирането с актив от 8 точки, а „филипсите” са на 4-ата позиция с 2 точки.

Лозано откри за гостите в 13-ата минута, а за домакините точен бе Икарди, който вкара в 73-ата минута.


Срещата започна активно за домакините и още в 6-ата минута Зут трябваше да прави брилянтно спасяване след удар на Перишич с глава от няколко метра и на практика успя да спаси чисто попадение във вратата си.

В 13-ата минута обаче холандците успяха да шокират уверения домакин и да стигнат до попадение. След грешка в защитата на Интер Берхуин успя да отмъкне топката и да напредна по крилото, а след това след негово центриране Лозано с глава от близка дистанция успя да реализира.

През следващите минути Интер понатисна противника си и само три минути след гола Политано можеше да изравни, но ударът му се отби в тялото на противников бранител.

Последва и една възможност за ПСВ, но Ханданович успя да спаси удара на Де Йонг от дистанция.

До самия край на полувремето Интер се опитваше всячески да изравни, а „филипсите” действаха по-скоро малко пасивно.

Само четири минути след почивката Икарди бе на косъм от гол, но ударът му бе спасен по фантастичен начин от противниковия страж.

В следващите минути не се стигна до кой знае какви положения пред двете врати, след като домакините атакуваха, а гостите се бранеха в доста моменти.

Все пак отборът от Милано стигна до така желания изравнителен гол чрез Икарди, който се разписа в 73-ата минута.

Политано центрира фантастично на далечната греда и Икарди с глава успя да възстанови равенството в срещата.В минутите до края на самия мач не паднаха повече голове. 

ИНТЕР – ПСВ АЙНДХОВЕН 1:1
0:1 Лозано 13
1:1 Икарди 73

Интер: Ханданович, Асамоа (65 - Maртинес), Де Врай, Д’Амброзио, Шкриниар, Перишич, Кандрева (56 – Кейта Балде), Валеро, Брозович, Икарди, Политано

ПСВ Айндховен: Зут, Виргевер, Сейнсбъри, Анхелино, Дъмфрис, Хендрикс, Гутиерес (65 - Садилек), Росарио, Де Йонг, Берхуин, Лозано