Ръководството на Интер е започнало работа по назначаването на нов треньор след отпадането от Шампионска лига, твърди Tuttosport.

Бъдещето на Лучано Спалети е несигурно, тъй като месец декември отново се очертава черен за "нерадзурите". Освен елиминирането от турнира на богатите, миланци загубиха с 0:1 от големия съперник Ювентус, което сведе до минимум и без това илюзорните им шансове за Скудетото.

Това е накарало шефовете на "Джузепе Меаца" да започнат да търсят заместник на Спалети за новия сезон. За поста са спрягани Антонио Конте, Диего Симеоне и Жозе Моуриньо.

От тримата единствено италианецът е свободен. Очакваното назначаване на Джузепе Марота за спортен директор на Интер може да ускори преговорите с Конте. Двамата се познават добре от съвместния им престой в Юве. 

От своя страна Симеоне познава обстановката в отбора отлично, защото носи "синьо-черния" екип като футболист. В момента Чоло е начело на Атлетико Мадрид, но доста пъти е намеквал, че с удоволствие би поел Интер.

Бъдещето на Моуриньо в Манчестър Юнайтед е несигурно. "Червените дяволи" се представят посредствено във Висшата лига и едва прескочиха групата си в Шампионска лига. Твърде вероятно е след края на сезона той вече да не работи на "Олд Трафорд".

Специалния е любимец на тифозите на Интер, след като през 2010 г. спечели знаменития требъл начело на отбора.