Скандалът между Мауро Икарди и Интер е на път да добие нови измерения.

Според La Repubblica голмайсторът на "нерадзурите" се е срещнал лично с президента на клуба Стивън Жанг. В разговора аржентинският национал изказал недоволство от положението си на "Джузепе Меаца", което беше прието като директна атака към изпълнителния директор Джузепе Марота и спортният директор Пиеро Аусилио.

"Никога не съм си позволявал да се отнасям неуважително към когото и да било. Участвал съм в 97,5% от тренировките, винаги съм давал максимума на заниманията и досега не съм бил упрекван в непрофесионализъм. Лишаването от капитанската лента беше безсмислено унижение, нямаше никакъв смисъл", заявил Икарди пред боса на Интер.

Тези информации идват на фона на днешните. Според Sky Sport Italia стрелецът най-накрая ще поднови тренировки под ръководството на Лучано Спалети. Официалната версия беше, че Икарди е измъчван от контузия в коляното, заради която не е играл повече от месец.

За последно той беше на терена при победата с 1:0 над Парма на "Енио Тардини" на 9 февруари. После настъпи скандалът с отнетата капитанска лента и отказа на Икарди да играе срещу Рапид Виена в Лига Европа. На по-късен етап "нерадзурите" обявиха, че звездата им има травма, което е причината да не попада в групите за мачовете.

Предполага се, че Икарди и шефовете в Интер са се скарали заради неуспешните преговори за подновяването на договора. Двете страни не могат да се разберат от месеци. Настоящето споразумение на нападателя е до лятото на 2021 г.