Наполи срази Интер с 4:1 в мач от 37-ия кръг на Серия А и постави Нарадзурите в трудна позиция преди последните мачове. 

Хората на Лучано Спалети се смъкнаха до 4-о място с 66 точки, колкото има и Аталанта, като с една по-малко е Милан. Победа у дома срещу Емполи все пак ще остави отбора сред първите четири в крайното класиране. 

Иначе в Неапол състава на Карло Анчелоти бе изключително ефективен и много остър в действията си, като наказа грешките на съперника, за който това бе първа загуба след 7 поредни мача, но от тях бяха спечелени само 3. Наполи вече е със 79 точки след 4 последователни успеха. 

Дрийс Мертенс имаше първия шанс в мача, но не успя да се възползва от подаване на Кевин Малкюи, за да завърши от няколко метра. 

В 16-ата минута обаче, Пьотр Желински изстреля страхотна топка от около 20 метра, за да изведе южняците напред в резултата. 

Домакините продължиха да играят добре и само намесата на Асамоа не позволи на Милик да остане на чиста позиция и да стреля с глава. Кайехон и отново Милик пропуснаха други добри ситуации, а Интер не направи нищо кой знае какво в нападение до почивката. 

След нея ситуацията не се промени, а Наполи не остави съмнения в превъзходството си. Дрийс Мертенс направи 2:0, след като се измъкна от Миранда и Шкриняр, а Кулибали изби от голлинията удар на Лаутаро Мартинес, за да остани контрола на Наполи. 

Нерадзурите опитваха да натискат, но неаполитанците ги наказаха на контра, като Малкюи върна топката и Фабиан Руис вкара от около 12 метра. Последва удар в гредата на Лаутаро Мартинес, след което при нова контра Руис вкара с удар в близкия ъгъл за 4:0. 

Мауро Икарди отбеляза почетния гол за Интер от дузпа, което обаче изобщо не топли състава на Лучано Спалети, който ще трябва да трепери до последно за мястото си в Топ 4. 

Наполи – Интер 4:1
 
1:0 Желински 16
2:0 Мертенс 61
3:0 Руис 71
4:0 Руис 78
4:1 Икарди 81 дузпа
 
Наполи: Карнезис, Албиол, Кулибали (84 Луперто), Малкюи, Гулам, Алан, Желински, Руис, Мертенс (80 Юнес), Кайехон, Милик (76 Инсине)
Интер: Ханданович, Миранда, Асамоа, Д’Амброзио, Шкриняр, Перишич (79 Кандрева), Наинголан, Брозович, Галярдини (58 Весино), Политано (46 Икарди), Лаутаро Мартинес