Феновете на италианския хегемон Ювентус са бесни на легендата на клуба Антонио Конте.

Причината е, че специалистът официално беше назначен за треньор на големия съперник Интер. Заради това тифозите поискаха премахването на почетната звезда на легендата от стадиона. Те сториха това чрез петиция, която за нула време събра над 5 хиляди подписа.

Ето какво гласи съобщението на привържениците:

"Антонио Конте беше любим капитан, играч с огромно сърце. Стана наш треньор, неочаквано ни изведе до Скудетото, въпреки че не разполагаше с топ отбор. После напусна по не съвсем ясни причини. Не беше най-приятното нещо. Но необратимата раздяла с него е отиването му в Интер".

"Той не е просто бивш играч на Ювентус или професионалист, който отива в противников отбор. Много хора са го правили в миналото. Но изборът с Интер е непрофесионален. Професионално е да отиде в Неапол, Рим, Милан. Неговият ход означава присъединяване към клуб, който, за щастие, безуспешно се опита да ни унищожи и да хвърли кал в историята ни".

"Доколкото разбираме, една звезда на стадиона означава, че си ювентино. С тази постъпка Конте вече не представя духа и ценностите на ювентино и не заслужава почетната звезда", написаха от един от фенклубовете на торинци.