От Интер са направили официално запитване към Манчестър Юнайтед за Ромелу Лукаку, обяви спортният директор на италианците Пиеро Аузилио. 

Нерадзурите отдавна са свързвани с белгийския нападател, който също иска да напусне Червените дяволи, но цената му от 75 милиона паунда се вижда твърде висока. 

„Това бе официално запитване и контакт между два големи клуба. Ще видим какво ще стане. Всички наши цели са координирани с Антонио Конте и искаме да удовлетворим желанията му, но в рамките на определени финансови параметри“ заяви Аузилио.

В Юнайтед обаче все още не е постъпвала формална оферта за Лукаку нито от Интер, нито от който и да е друг клуб. Италианците искат да вземат играча първоначално под наем аз 2 години, за по-малка сума, след  което да бъдат задължени да го купят за по-голяма и така да се покрие финансовото желание на Юнайтед, но англичаните не са особено съгласни на подобен вариант. 

На този етап Лукаку е с отбора в Австралия и се готви за съботния мач срещу Пърт Глори. Очакванията са обаче разговорите да продължат и вероятността да си тръгне не е никак малка.