Интер официално обяви привличането на Кристиан Ериксен от Тотнъм.

Датският национал подписа договор до лятото на 2024 година, а трансферната му цена е 20 милиона евро, нищожно на фона на днешната реалност.

"Нерадзурите" безспорно уцелиха в десетката с 27-годишния футболист, който беше желан още от Реал Мадрид, Барселона, ПСЖ и Манчестър Юнайтед.

Припомнете си какво означават термините медзала и трекуартиста

Но как ще играе Интер с Ериксен? Вариантите са Антонио Конте да продължи да залага на любимата си схема 3-5-2 или леко да я промени на 3-4-1-2.

 

  • 3-5-2: Ериксен ще е медзала

Тази опция не предвижда никаква тактическа промяна в сравнение с настоящата. Единствената новост ще е наличието на Ериксен на терена. Той ще се позиционира в ролята на медзала заедно с Марсело Брозович, който ще е реджистът. Това изглежда като идеално решение, предвид страхотната способност на скандинавеца да отбелязва голове.

Конте винаги е обичал онези играчи, които могат да дадат едновременно количество и качество, а Ериксен притежава тези характеристики, които го правят подходящ за полузащитата на "нерадзурите".

Играейки по този начин, "жертвата" ще е Стефано Сенси, който ще е луксозна алтернатива на пейката. Разбира се, броят на мачовете през сезона е голям и Сенси няма да е дълбока резерва. Интер има нужда от пълния си потенциал, за да спре хегемонията на Ювентус.

 

  • 3-4-1-2 Ериксен ще е трекуартиста

Това е тактическата алтернатива пред Конте. При нея Ериксен е трекуартиста, ще играе зад звездния тандем в атака Лаутора Мартинес – Ромелу Лукаку. Той ще снабдява с топки Ла-Лу, ще увеличи вертикалната и директната игра, която Конте предпочита. Тук датчанинът ще бъде по-свободен от отбранителни функции, които ще паднат повече върху плещите на Брозович и Николо Барела.

Това е нещо, което много напомня на отбора на Жозе Моуриньо от 2010 г. Тогава трекуартиста беше Уесли Снайдер, но с лека промяна – схемата беше 4-2-3-1. Точно както холандецът, Ериксен е чудесен атакуващ халф, типичният №10, способен да създаде опасност в предпоследната и последната стъпка.

Ще е допълнителна заплаха за противниковите защити, които освен за Лаутаро и Лукаку, трябва да ограничат класата на един от най-добрите подавачи във Висшата лига за последните 5 г.

Материал на Goal.com, превод на Gol.bg