Лацио продължава да впечатлява в италианското първенство, след като обърна един от фаворитите за титлата Интер с 2:1 и изскочи на втората позиция в класирането. Дни преди гостуването си в Разград на Лудогорец “нерадзурите” не изиграха най-добрия си мач на “Олимпико”, въпреки че поведоха с гол на Ашли Йънг в края на първото полувреме. 

След почивката обаче Чиро Имобиле от дузпа в 50-та минута и Сергей Милинкович-Савич в 69-та накараха феновете на “орлите” да мечтаят за нещо голямо. След 24 изиграни кръга хората на Симоне Индзаги вече са на второто място в Серия А с 56 точки, само на една зад лидера Ювентус. Интер пък вече е трети с 54. 

Двата отбора започнаха агресивно срещата, въпреки терена, който не бе в най-доброто си състояние. Още в осмата минута Лацио бе на сантиметри от гола, след като Джони стреля от далечно разстояние, но топката се отби в гредата. 

Интер също показа класа и малко по-късно Ромелу Лукаку изскочи сам срещу Стракоша, но вратарят на домакините отрази. Последва равностойна игра, в която двата отбора се стремяха да не правят излишни грешки. Силен удар на Имобиле бе блокиран от Шкриняр, а “нерадзурите” също имаха един шанс, когато Лукаку изскочи на стрелкова позиция при една контраатака, но бе в засада. 

Изглеждаше така, че двата отбора ще се приберат на почивка при равенство, когато в 44-та минута Интер поведе. Мощен удар на Антонио Кандрева от границата на наказателното поле бе отразен с мъка от Стракоша, но от точката на дузпата Ашли Йънг намери отбитата топка от воле и я забоде в мрежата - 1:0 за Интер и първи гол на англичанина в Серия А. 

Лацио започна силно втората част и изравни след само 5 минути. В 50-та след едно меле в наказателното поле на Интер Чиро Имобиле се готвеше да вкара на метри от вратата, когато бе натиснат в гръб от Де Врай. Реферът посочи бялата точка, а самият Имобиле майсторски реализира от дузпата - 1:1. Това бе 26-ти гол за нападателя в Серия А този сезон, като вторият при реализаторите зад него е Кристиано Роналдо с 20. 

Активната игра на “орлите” продължи, но хората на Симоне Индзаги така и не стигнаха до голово положение. В 69-та минута след поредното меле в наказателното поле на Интер Сергей Милинкович-Савич влуди трибуните с втори гол. Сръбският национал майсторски дръпна топката зад себе си, след което с левия крак от средно разстояние не остави шансове на Падели за 2:1. 

Интер опита да се върне в мача, но гол на Лаутаро Мартинес в 79-та минута бе отменен заради засада. В 85-та минута Имобиле можеше да реши всичко, след като бе оставен сам срещу Падели, но стражът на Интер отрази. 

Лацио - Интер 2:1

0:1 Ашли Йънг 44’

1:1 Чиро Имобиле 50’-д

2:1 Сергей Милинкович-Савич 69

Лацио: Стракоша, Фелипе, Ачерби, Раду, Марушич, Лейва (80 - Каталди), Милинкович-Савич, Джони (63 - Ладзари), Кайседо (63 - Кореа), Имобиле 

Интер: Падели, Годин (86 - Санчес), Де Врай, Шкриняр, Кандрева (76 - Моузес), Барела, Брозович (77 - Ериксен), Весино, Йънг, Мартинес, Лукаку