Треньорът на Интер Антонио Конте не остана никак доволен от загубата с 1:2 от Лацио в дербито от 24-ия кръг на Серия "А".

Той заяви, че сблъсъкът на "Олимпико" е бил за 6 точки заради малката разлика в челото на класирането и добави, че не останал доволен, защото "нерадзурите" не показват растеж.

Вижте класирането в калчото

"Играхме добре, но не ми хареса резултатът и начинът, по който допуснахме головете. Всъщност, подарихме ги на Лацио. Не бяхме перфектни, но в подобни срещи малките детайли решават изхода".

"Имаме проблем с растежа, има известна наивност, в такива ситуации футболистите трябва да са по-спокойни. При допуснатите голове действахме прекалено меко. Този сезон имаше случаи, в които водим, всичко е в наши ръце, но накрая губим. Например срещу Барселона и Борусия Дортмунд".

"Трябва да преминем през това, за да имаме отговор на всяка ситуация. Веднага след подновяването на играта ми се стори, че се страхуваме от нещо. Това не е правилният подход. Играчите работиха усилено и им благодаря за това. Мачът с Лацио беше за 6 точки и трябва да се гордеем. В същото време се налага да се развиваме още, ако искаме да продължим да създаваме проблеми на лидерите", каза Конте.