Защитникът на Интер Диего Годин се изказа критично за реакцията на Серия "А" относно пандемията от коронавируса.

Според уругваеца, калчото е трябвало да бъде спряно много преди 9 март. Ден по-рано се изигра последният мач преди прекратяването на сезона. Той беше между хегемона Ювентус и Интер, спечелен от шампионите с 2:0. Малко след това защитникът на торинци Даниеле Ругани даде положителна проба.

"Бяхме изложени на риска до последния възможен момент. Те продължаваха да дърпат въжето, за да видят дали можем да продължим, докато в един момент ситуацията стана неконтролируема. Здравната система се срина. В момента няма достатъчно интензивни отделения, за да се поемат толкова многото критични случаи, и дори хора с други болести не могат да бъдат лекувани. Много професионални доктори са болни".

"Ние продължавахме да играем няколко седмици, продължавахме да тренираме, да играем на закрито, докато позитивен тест на играч на Ювентус не бе направен и ние бяхме поставени в карантина. Тогава спряха първенството. Със сигурност в този мач е имало и други заразени, така че всички отидохме под карантина", заяви Годин.