Играчите на Интер също ще последват примера на колегите си в Ювентус и ще намалят заплатите си. Те са готови да помогнат на клуба в този труден момент, когато той няма приходи заради липсата на футбол в Европа поради пандемията от коронавирус. 

В Интер са компактни по чувствителния въпрос, свързан с намалението на заплатите, пише Фокус.

Както потвърждава "Гадзета дело спорт" разговорите между генералния директор Бепе Марота и футболистите, представяни от капитана Самир Ханданович, доведоха до пълната съпричастност на играчите в този момент на обща криза, финалното "да" на Антонио Конте само затвори кръга. 

"След проведени разговори между клуба, Антонио Конте и капитана Ханданович се постигна договорка, че треньорският щаб и играчите са готови да намалят заплатите си за остатъка от сезона", съобщи агенция ANSA.

Все още обаче не е ясен начинът, по който това ще стане, тъй като се изчаква краят на преговорите между синдиката на футболистите(АИК) и Лигата. Но първата крачка от страна на нерадзурите е факт. 

В Интер фонд "Работна заплата" на играчите възлиза на близо 150 млн. евро. Два са вариантите за редуциране на възнагражденията. Ако сезонът не бъде подновен, то няма да се изплащат заплати за април, май и юни, както и за част от март, тъй като отборът тренираше до 11-и. 

Става дума за цифра малко над 40 млн. евро. В случай че сезонът продължи, то възнаграждения няма да има само за март и април.