Интер е основан на 9 март 1908 година. Той е създаден от група италиански и швейцарски футболисти, които се отцепват от съществуващия в Милано футболен тим - Милан. Недоволни от прекалената власт на италианците в Милан те се отцепват и създават футболен клуб Интернационале. Името на отбора е избрано, заради факта, че в него могат да играят и чужденци.

Само 2 години по-късно Интер печели първата си титла. По време на фашисткия режим в Италия клубът е преименуван на Амброзиана, защото името Интернационале не се харесвало на властващите.

Най-великият период в историята на Интер е през 60-те години. Тогава се ражда отбора наречен Гранде Интер (Великия Интер). През този период водени от треньора Еленио Ерера нерадзурите печелят 3 титли на Италия и два пъти поред КЕШ.

Вторият силен период на Интер е в края на осемдесетте години. Водени от немското трио Андреас Бреме, Юрген Клинсман и Лотар Матеус, нерадзурите печелят своята 13-а титла на Италия през 1989 г. След това обаче настъпват тежки времена за клуба и цели 17 години без триумф в Серия А.

През 1995 г. клубът е купен от Масимо Морати - син на президента на Великия Интер Анджело Морати. Масимо пръска стотици милиони за играчи, но така и не успява да спечели титлата до 2006 г. Тогава след скандала Калчополи скудетото е връчено по служебен път на Интер, след наказанията на Юве и Милан. Нерадзурите повтарят успеха и през следващият сезон като закръглят титлите си на 15.

Известни футболисти от историята на Интер:

Алесандро Алтобели, Антонио Анджелило, Денис Бергкамп, Никола Берти, Роберто Бонинсеня, Андреас Бреме, Тарчизио Бругинк, Фулвио Коловати, Джачинто Факети, Пиетро Ферарис, Жаир, Юрген Клинсман, Лотар Матеус, Сандро Мацола, Джузепе Меаца, Габриеле Ориали, Джанлука Палиука, Армандо Пики, Роналдо, Луис Суарес, Кристиян Виери, Валтер Дзенга