В Рио беше поставен световен рекорд по оплаквания от условията в олимпийското село. Проблеми с ВиК инсталацията, недовършени строително-монтажни работи, малки стаи, липса на телевизори и прочее вопли се носят от Бразилия вече седмица. 

Не се чува нищо само от лагера на американските баскетболисти и това е обяснимо - НБА звездите и колежките им от женския отбор не са в олимпийското село. 

Те са настанени на трансатлантическия лайнер Silver Cloud, който е акостирал във водите на океана. Свръхлуксозният кораб е пуснат на вода на 2 април 1994 г. Той е конструиран по поръчка на италианската круизна компания Silversea по проект на норвежките архитекти Петер Иран и Бьорн Щорбраатен.

За 20 години Silver Cloud е посетил най-отдалечените и слабо известни кътчета на планетата, а отзивите за него са фантастични. Шестте пътнически палуби разполагат с плувен басейн, 2 джакузита, спа център, ресторанти, барове, бутици, казино, библиотека, концертна зала и др. Естествено, има и фитнес.

Отвън лайнерът напомня на огромна яхта, а отвътре - на петзвезден хотел, който предоставя най-високите стандарти за комфорт. Каютите приличат на просторни хотелски стаи, макар че има и недоволни. Кармело Антъни е един от тях.

"Не мисля, че леглата са по-удобни от тези в олимпийското село. Всички имаме проблеми със съня. Не зная кой реши, че е удобно да се живее на кораб. Все едно сме в хотел, но там поне стаите са по-просторни", обяви звездата на Ню Йорк Никс, който получава 25 млн. долара годишно.
Сю Бърд от женския тим на САЩ обаче е на противоположното мнение.

"Тук има много повече възможности от всеки хотел, повече ресторанти и повече забавления - смята тя. - Мога да изкарам без проблем две седмици на кораба и няма да ми писне."