Дълго чаканият момент дойде. Тази вечер Майк Тайсън влиза в Къщата на българския "ВИП Брадър". Със скандалния боксьор са свързани надеждите на продуцента Нико Тупарев и на Нова телевизия рейтингът на предаването да помръдне нагоре, тъй като тази година резултатите не са впечатляващи.

Кастингът на участниците е трета цедка, къщата е пълна с позабравени лица на телевизията майка БНТ и това неминуемо се отразява на резултатите. Опитът за съживяване на поумрялата атмосфера в Къщата с вкарването на фолк певицата Емануела също не промени кой знае колко картината, така че на Майк Тайсън се възлагат големи надежди да спаси юбилейния 10-и сезон на Брадъра. А дали играта ще загрубее, предстои да видим.

Срещу хонорар от 70 000 лв. на вечер закъсалият за пари бивш световен шампион в свръхтежка категория едва ли ще си позволи да стои като паметник, но и чудеса не бива да се очакват. Тайсън не е това, което беше, а откакто в затвора прие исляма, той сякаш се смири.

Понапълнял, поулегнал и обеднял, големият Майк все пак ще получи от българските си домакини всичко, което поиска. Желанията му са по-скоро скромни, съобщава "7 дни спорт". Извън традиционното настаняване в президентския апартамент на един от столичните хотели Железния няма големи претенции.

Той е поискал на неговото разположение да има масажистка, защото умореното му тяло има нужда да се отпусне. Може би по-неочакваната претенция е в хотелската му стая да бъде инсталирана конзола за видеоигри.

Оказва се, че Тайсън е луд фен на екшъна Call of duty, една от най-популярните "шуутър" игри, в която насилието преобладава. По отношение на храната знаменитият боксьор е скромен - без свинско месо и повече блюда от индийската кухня. Останалото предстои.