Бившият колумбийски футболист Фаустино Асприля представи нова марка презервативи, които се казват "Тино". 

Именно с такова галено име стана известен в големия футбол през 90-те години на миналия век нападателят, минал през "Парма", "Нюкасъл", "Палмейрас", "Флуминензе", "Универсидад де Чили" и "Естудиантес". 

"Когато от фирмата производител ми се обадиха с офертата, това ми се стори добра идея", обясни на презентацията 46-годишният Асприля, цитиран от "24 часа". 

Той разказа, че интересът към мъжествеността му датира от 1993 г., когато на един приятелски мач срещу Чили снимка дала възможност на всички да оценят размера на достойнството му. 

Оттогава му тръгнала славата на секссимвол, която след края на футболната си кариера той успя донякъде и да осребри благодарение на няколко фотосесии в тематични списания. 

Асприля, който игра за Колумбия на световните през 1994 и 1998 г., демонстрира и чувството си за хумор. Той разказа как му се обадил бившият му треньор Хосе Пекерман и му казал, че ще си вземе няколко от неговите презервативи, за да си ги нахлузва на главата, когато завали дъжд по време на мач. 

Засега са пуснати четири вида презервативи - ултра тънък, набразден, с вкус на ягоди и шоколадов.