Ясно е, че някои черти в семейството се предават от поколение на поколение. Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън беше известен с експлозивния си нрав по време на своя 27-годишен престой на Олд Трафорд. И явно тази черта от характера му е наследена от неговия син.

Дарън Фъргюсън, който е мениджър на играещия в Лига 1 Донкастър Роувърс, изпадна в сериозен проблем, след като заяви, че ще застреля съдиите заради това, че предлагат лош стандарт на мачовете му.

Фъргюсън-младши е обект на проверка от Дисциплинарната комисия на Английската Футболна асоциация, тъй като с неговите изявления са били неподходящи и водят до лоша репутация на самата игра.

45-годишният специалист вече се извини за поведението си, като заяви че този коментар е резултат, че се е изплъзнал езика му и не защитава по никакъв начин насилието срещу съдиите. Гневните изблици дойдоха при равенството 1:1 с Плимут в събота, когато на отборът му не е дадена дузпа.

"Съдиите не са професионалисти и стандартът на работата им е ужасяващ. Нивото им на отсъждане е позорно. Имам достатъчно опит в това и достатъчно спомени за тяхната работа, заяви Фъргюсън след клая на мача. Какво мога да направя ли? Ами да ги застрелям, ще бъде една добра идея.

След това изявление Футболната асоциация се самосезира и до дни се очаква и наказание за сина на сър Алекс.