Изглежда, че в момента Марсело има всичко. Реал Мадрид продължава напред в Шампионската лига и той вкара един от головете срещу ПСЖ. Защитникът, който вече 11 години е на „Сантяго Бернабеу“, е втори капитан на Кралския клуб и има договор до 2022-а. Освен това Марсело е и твърд титуляр в националния отбор на Бразилия и, ако не се контузи, чака своята повиквателна за Русия. 

Но всичко е можело да бъде много по-различно. Когато е малък Марсело се занимава с футзал. И тренира футзал до 14 годишен. Флуминензе обаче го кани на проби. Тренировките в колоса са платени и в един момент парите за тях свършват. „Помолих дядо за един реал (около 60 цента). Използвах го на слот машина. Избрах символа за хърватския отбор и спечелих 25 реала. Имах огромен късмет и с парите отидох на тренировка“, спомня си Марсело в интервю пред официалния сайт на Реал Мадрид.

Играта на слот машини обаче не е само късмет. И там има много умения и стратегия. Също както във футбола. Ако искаш да прочетеш повече за тези стратегии и за слот машините, можеш да го направиш в сайта Казино Гуру, където определено си разбират от работата.

Всъщност точно дядо Педро е човекът, който настоява Марсело да тренира футзал и го подрепя във всеки един момент. „Майка ми беше учителка и настояваше да си уча уроците. Дядо казваше, че мога да правя и двете“, спомня си Марсело. Той дори подава стария си Фолксваген, за да може да плащат автобусните билети до тренировките. И когато подписва с Флуминензе и взима първата си заплата – 100 реала – тя е дадена на дядо Педро.

Най-добрият ляв бек в света?

Според мнозина в момента Марсело е най-добрият ляв бек в света. В този клип можеш да видиш защо: https://www.youtube.com/watch?v=ogj2Q0EoGJw. Самият Марсело обаче винаги е твърдял, че най-добрият ляв защитник е идолът му Роберто Карлуш. „За мен той беше Господ. А се озовах в един отбор с него. Беше нереално“, спомня си Марсело.