Световният №1 в тениса Рафаел Надал се включи в почистванията на остров Майорка след наводнението от изминалите дни. Тенисистът, който е родом от Балеарските острови, беше сниман от местните медии как се включва в дейностите по почистването на засегнатите домове.

Градчето Сант Лоренс беше връхлетяно от наводнения във вторник вечер. До момента загиналите са десет, а според "Ел Паис" две от жертвите са британски граждани, които са пътували с такси в момента, в който ги връхлетели дъждовете.

Според властите на Балеарските острови интензивността на валежите е била 220 литра на квадратен метър, предаде "Франс прес".

Веднага след наводненията Надал предложи неговата академия край Манакор да приеме пострадалите, които са останали без домове,. Комплексът на тенисиста, където той тренира, разполага с хотелска част.

"Тъжен ден за Майорка. Моите искрени съболезнования към близките на загиналите след наводненията", каза Надал, цитиран от "Дневник".

В момента световният №1 лекува контузия в коляното, която го извади от участие в турнири в края на сезона. Той обяви, че ще пропусне азиатското турне. Очаква се Надал да се завърне на корта за финалите на АТП през ноември в Лондон.