ЦСКА стартира нов проект, който се казва “Beyond the jersey” (“Отвъд фланелката”). Клубът ще снима специални филми за своите футболисти, а първият герой в рубриката стана последното лятно попълнение Али Соу, пише "Тема спорт".

Пълното видео ще бъде публикувано утре. А “червените” пуснаха една минута от разговора с нападателя, който разказва за своето детство в Африка и как футболът го е “спасил”. Филмът включва кадри от живота в Гамбия.

“Аз идвам от Гамбия, роден съм там. Животът ми не беше лесен. Но всичко беше наред, защото бяхме щастливи. Когато си дете, малките неща те правят радостен. Не става въпрос само за това да имаш храна и приятели.
 
Като деца ние обичахме да играем футбол и това ни носеше огромно щастие. Гамбия е хубава страна. Тя е безопасна за туризъм, точно затова я наричаме Усмихнатият остров. Хората там се усмихват постоянно, макар да има доста тежки моменти”, разказва Соу.
 
Вчера Али Соу се завърна в националния отбор на родината си след 5 години и половина. Той се появи като резерва в квалификацията за Купата на африканските нации срещу Того - 1:1. Тимът на Соу поднесе изненада, след като се опълчи сериозно на фаворита в мача. 
 
Гамбия поведе с гол на Сийсай в 8-ата минута, а Того изравни едва в 81-ата чрез резервата Кевин Денкей. Голямата звезда на Того Емануел Адебайор не взе участие в мача, след като се ужасил от лошото състояние на терена. През първото полувреме заваля проливен дъжд, който наводни игрището.