Легендата на световния футбол Диего Армандо Марадона за пореден път тази година шашна феновете си с неадекватно поведение, пише Dnes.bg.

Дон Диего в момента е треньор във втора мексиканска дивизия, като редовно приковава върху себе си погледите на феновете.

След мача на своя отбор "Дорадос" срещу отбора на "Хуарес", легендарният №10 застана пред камерата, за да даде мнение за срещата, но говорът му бе повече от неадекватен.

Феновете на аржентинеца си спомниха за поведението на Марадона по-рано през тази година по време на световното първенство в Русия. Дон Диего открадна шоуто на Лео Меси и компания при победата на "гаучосите" с 2:1 над Нигерия в мач, който в крайна сметка класира за 1/8-финалите южноамериканците.

Тогава 57-годишният аржентинец се държа изключително емоционално от трибуните по време на решаващата среща. Първо Марадона танцува с фенка на Нигерия, а след победния гол на Маркос Рохо направи неприлични жестове с пръстите. В крайна сметка след края на мача Диего Марадона имаше нужда от лекарска помощ.

Снимки показаха как Марадона седи на фотьойл с видимо изтощен вид, а лекари го преглеждат и измерват пулса му.

Както е известно, дълги години Марадона се бореше със зависимостта си към наркотиците.